RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

ONT-MOET JEZELF

Het valt me op hoe vaak mensen het woord ‘moeten’ in de mond nemen. Ik denk dat je, als je er even bij stil staat, dat zelf ook herkent.  Als je een bloem zou krijgen telkens je het M-woord gebruikt, heb je dagelijks een boeket. Het lastige met het M-woord is echter dat het je geen bloem oplevert, geen fijn gevoel, wel een stress-shot. En verschillende van die giftige injecties zorgen voor een opgejaagd, rusteloos gevoel, een gevoel dat je het zelf niet (meer) in de hand hebt.
Je wordt overspoeld door al die dingen die moeten. 
Althans, dat denk je toch …

Vaak zit er achter het woord ‘moeten’ een overtuiging dat iets zo nu eenmaal hoort, omdat je jezelf dat hebt wijsgemaakt (ik moet elke dag mijn kinderen gezonde kost voorschotelen), of omdat je het als kind er in gedreund hebt gekregen (jij moet zwijgen als anderen spreken) of omdat je denkt dat anderen nu eenmaal iets van ons verwachten en je daar dus automatisch aan moet voldoen (ik moet altijd ja zeggen op een vraag van een collega).

Betrap jezelf op het woord ‘moeten’. Wees kritisch op je taalgebruik en ontdek hoe vaak jij het M-woord uitspreekt, luidop of in gedachten. Wat zit er telkens achter? Een overtuiging die niet (meer) zinvol is, zoals in de voorbeeldjes hier boven? Zo ja, weg ermee! STOP MET MOETEN!

Stop met moeten, START MET WILLEN. Stel jezelf de vraag:  wie ben ik en wat wil ik? Waar ga ik van sprankelen? Wat ga ik nu doen om dat in actie om te zetten?
Ga op zoek naar die antwoorden en ONT-MOET JEZELF!
Weg met giftige injecties, laat die bloemen maar komen!

Zo maak jij werk van het leven dat bij JOU past en doe je jezelf dagelijks een boeket cadeau!