RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

STOP en geraak vooruit

September is weer in aantocht, vanaf dan draait de wereld weer op volle toeren. Op het werk gaat het tempo weer omhoog, de hobby’s van de kinderen starten terug enz. Kortom, er moet weer veel meer, duizend-en-een dingen komen op ons af en we proberen dan al die ballen in de lucht te houden. We rennen als een kip zonder kop van hier naar daar en tegelijk knaagt er iets ....
Kan het anders? Moet je wel alles draaiende houden? En van wie dan wel? Vind je zelf al die ballen even belangrijk? Wat wil JIJ ZELF écht?

Om dat uit te vissen, is het nodig dat je op tijd een STOP inlast. Een moment waarop je stilstaat en herbront, een moment waarop je energie bijtankt. Net zoals je op de lange autorit naar je vakantiebestemming ook op tijd en stond STOPT. Je zet letterlijk de motor af en neemt tijd om energie bij te tanken. Die tussenstop kan kort of lang zijn, afhankelijk van de nood op dat moment. En je neemt die pauze niet omdat je lui bent, geen wilskracht hebt of whatever, wel omdat je slim bent! Die pauze laat je immers toe om daarna weer met volle gas vooruit te kunnen.

En net daarom heb je in je eigen leven baat bij STOP-momenten. Beschouw het als een vorm van zelfzorg: wat wil IK, zit ik nog op de juiste koers, welke actie helpt mij nu verder, wat heb ik nodig?
Stilstaan als methode om in beweging te blijven, dat werkt!

Heb je extra ondersteuning nodig voor die momentjes van zelfzorg, gebruik dan de reSet-spiegelkaarten. Dank zij de vragen op de kaartjes ontdek je wanneer JIJ op je best bent.
Maar vooral: doe het gewoon! STOP regelmatig om daarna weer beter vooruit te geraken!