RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Sing (as loud as you can!)

Sing (as loud as you can!)

Zaterdagavond woonde ik een optreden van Barbara Dex bij. FAN-TAS-TISCH. Wat een knappe, zelfbewuste vrouw! Eentje die er staat én die serieus kan zingen. Echt indrukwekkend. Ook een vrouw die enorm gegroeid is sinds haar passage in het Eurovisiesongfestival. Wauw! Velen herinneren zich waarschijnlijk vooral haar outfit. Ze steekt daar trouwens zelf ook de draak mee, wat alleen maar in haar voordeel spreekt. Beetje zelfspot en relativering kan geen kwaad. Trouwens, het lied dat ze toen zong, bracht ze gisteren ook en is een heel mooi lied. Maar goed, ik wijk af.

Wat Barbara Dex (met haar geweldige band) ook zeer goed deed, was haar publiek mee laten zingen (en bewegen). Ongegeneerd. Dus heb ook ik me laten gaan, op geweldige nummers. Wel veel oudere nummers als ik het zo bekijk. Dat zal ook wel iets over de leeftijd willen zeggen, maar goed, daar gaat het hier niet om. Mijn punt:

Luidkeels meezingen, jezelf helemaal laten gaan op en in de muziek: een gemakkelijke manier om helemaal in het hier-en-nu aanwezig te zijn. Bovendien is dit -  zo heb ik me toch laten vertellen – ook goed voor je ademhaling. Een gouden tip ter ontspanning dus!

Dus laat je voortaan helemaal gaan, op/voor een podium, in de wagen, in de douche, op kantoor (Waarom niet! Alleen opletten dat je collega’s er geen stress van krijgen :-)) ... . Het maakt niet uit waar. Het zijn telkens mini-boosts voor jouw veerkracht. Gewoon doen!