RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Met de S van Stilte

De voorbije 4 dagen dook ik de stilte in voor het traject ‘Stilte en leiderschap’, onder de (h)eerlijke begeleiding van Anja Hueber & André Pelgrims.
Die stilte mag je letterlijk nemen, zoals 48 uur aan een stuk niet praten, geen mails, geen connectie met de buitenwereld. Mijn zonen vonden het maar raar toen ik het hen vertelde :-).
En toch gebeurt er héél veel; er is veel ruis, veel lawaai, veel onrust. En dan de stilte, de kracht, de rust terug vinden. Bizar en wonderlijk tegelijkertijd.

Ik moet bekennen dat er momenten waren waarop ik dacht ‘Wat doe ik hier in godsnaam …?’. En toch, net door er ‘in’ te blijven en er ‘door’ te gaan, kwam er vanalles. Het werd een uitstap in het veld van ontspanning en tegelijk spanning, van niks doen en tegelijk veranderen, van stilte en tegelijk antwoorden krijgen, van alleen en tegelijk samen, van letterlijk binnen & buiten en van figuurlijk ‘in jezelf’ & ‘aan de wereld’ …

Ik kwam  uit mijn comfortzone, met kleine stappen die wiebelig en toch voldoende comfortabel aanvoelden. En oh ja, zeker, ik kwam mezelf tegen, mijn monsters. Ik heb hen in de ogen gekeken, eerst met een bange blik en daarna met een blije blik.
Ja, dat kan, heb ik ontdekt.

Fantastische ervaring. Eentje die (h)eerlijk nazindert, voor mezelf én voor mijn omgeving. Daar ben ik nu al zeker van.

Bedankt aan de mensen van de Stiltehoeve Metanoia, aan mijn collega’s van de groep en aan Anja & André.

Aan iedereen: warme feestdagen met schone stiltemomenten toegewenst!