RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Stil verzet op Blue Monday

Morgen is het zo ver: Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar. Logisch, want de gezellige feestdagen zijn net voorbij en daarmee is ook het vakantiegevoel gaan vliegen. En de volgende vakantie lijkt nog zo verdomd ver weg. Dat ook nog. Die goede voornemens lukken steeds moeizamer. En de dagen lijken zo kort, koud, donker en somber. Vandaag was een heldere dag dankzij de zon, dat is waar. Maar wel een heel koude dag (geloof me, ik heb het als voetbalmama aan den lijve ondervonden!) en morgen voorspellen ze alweer regen. Jakkes.

Ja, het is absoluut waar, het is niet de meest opgewekte periode van het jaar. Dus zaag daar gerust een keer over. Baal eens goed, verstop je onder dat fleece dekentje en dompel jezelf even onder in dat ellendig gevoel. Daar is niks mis mee. 

Alleen… maak het niet erger dan het al is! Want ja, JIJ hebt zelf de keuze: het morgen nóg erger maken door er een extra schepje tristesse bij te doen OF een vorm van ‘stil verzet’ plegen. Hiermee bedoel ik kleine acties ondernemen die je dag toffer maken, ONDANKS dat het Blue Monday is. Extra vriendelijk zijn tegen je collega’s, mild zijn voor jezelf, wat meer  aandacht geven aan een lekkere lunch of een pauze waar je van opkikkert, een aangename weg nemen naar het werk, een lief briefje in de brooddoos van je partner of kinderen stoppen, ’s avonds voor de open haard een boek lezen of wegsoezen … . De mogelijkheden zijn eindeloos! In plaats van je te laten overspoelen door Blue Monday, kan je dus morgen bewust iets kleins toevoegen aan je dag, iets waar jij blij van wordt. Benieuwd of jij morgen ook voor stil verzet kiest!