RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Schrap het overbodige

En toen heb ik besloten om al het overbodige weg te doen”.
Deze woorden komen uit de mond van Thierry Bordenave. Deze Fransman kwam aan bod in de reportage touristique van het fijne TV-programma Vive le vélo afgelopen donderdag*. Hij nam deze beslissing na zijn herseninfarct op 39-jarige leeftijd.

En toen heb ik besloten om al het overbodige weg te doen”.
Deze zin is in mijn hoofd blijven hangen. Fantastisch idee lijkt me dat. Dus dat wil ik ook doen! Maar wat is dat dan, het overbodige? De vraag is eenvoudig, het antwoord niet.  Iets lijkt mij overbodig als het niet bijdraagt aan de essentie, als het geen meer-waarde biedt. Iets voegt pas waarde toe als het inderdaad bijdraagt aan wat voor jou belangrijk of zinvol is, aan wat jou gelukkig maakt.

Dat betekent meteen dat het overbodige voor iedereen iets anders inhoudt. Wat voor jou essentieel is of wat jou gelukkig maakt, is waarschijnlijk iets anders dan bij mij. Ik ben er nog niet helemaal uit wat op dit moment dat overbodige voor mij precies is. Wel kijk ik er naar uit om alle ‘moetens’ te schrappen die mij geen meerwaarde bieden. Ik ben er wel zeker van dat het mij weer een stapje dichter bij geluk brengt.

Wat betekent dat voor jou, het overbodige schrappen?!
De vakantieperiode geeft je de ruimte om deze vraag langs alle kanten te bekijken.
Profiteer ervan!

*De volledige reportage vind je terug op https://sporza.be/nl/2018/07/26/touristique/