RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Stil verzet op Blue Monday

Vandaag is het weer Blue Monday, naar verluidt de meest depressieve dag van het jaar. Logisch want de gezellige feestdagen zijn net voorbij en daarmee ook het vakantiegevoel. En de volgende vakantie lijkt nog zo verdomde ver weg. Dat ook nog. Die goede voornemens beginnen al moeilijker te gaan of zijn al compleet mislukt. En de dagen lijken zo kort en zo koud, donker en somber. Gisteren was een heldere dag dankzij de zon, dat is waar. Maar wel een heel koude dag (geloof me, ik heb het als voetbalmama aan den lijve ondervonden!) en nu is het alweer donker en mistig buiten. Jakkes.

Ja, het is absoluut waar, het is niet de meest opgewekte periode van het jaar. Dus zaag daar gerust een keer over en baal eens goed, verstop je onder dat fleece dekentje en dompel jezelf even onder in dat ellendig gevoel. Daar is niks mis mee. 

Alleen… maak het niet erger dan het al is! Want ja, JIJ hebt zelf de keuze: het nóg triestiger maken en er een extra schepje tristesse bijdoen OF een vorm van ‘stil verzet’ plegen. Kleine acties ondernemen die je dag toffer maken, ONDANKS dat het Blue Monday is. Extra vriendelijk zijn tegen je collega’s, wat meer  aandacht geven aan een lekkere lunch of een pauze waar je van opkikkert, een aangename weg nemen naar het werk, een lief briefje in de brooddoos van je partner of kinderen stoppen, ’s avonds voor de open haard een boek lezen of wegsoezen in plaats van de strijk doen … . Voeg dus iets kleins toe aan je dag, iets waar jij blij van wordt. Benieuwd of jij vandaag ook voor stil verzet kiest!