RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

De wereld draait door

De wereld draait door. Letterlijk. Als ik ’s morgens wakker word en de vogels hoor fluiten, weet ik het meteen: voor die vogels is er niks aan de hand. En toch, er is wel degelijk iets aan de hand. Een lelijk klein virus dat grote ravage aanricht. Prioriteit is nu zorg voor jezelf en voor mekaar en voor de rest: niks.

De wereld draait door. Figuurlijk. Want wat zie ik: hoe er toch nog zoveel mogelijk ‘rendement’ uit alles moet worden gehaald, hoe kinderen (en hun ouders) met schoolwerk overstelpt worden, hoe je elke minuut nu moet benutten (op heel diverse manieren), hoe je nu eindelijk eens tijd moet maken om je huis op te ruimen, in de tuin te werken, te bewegen, yoga te doen,  rust te nemen … . Hellep! Ge moet just niks!

Naast die druk om je tijd nuttig in te vullen, voelen heel wat mensen ook nog een ander soort druk. Laat ons immers niet vergeten dat veel mensen onzeker zijn over de toekomst (Gaat mijn job er nog zijn? Gaat mijn zaak dit overleven?) én dat een hele hoop mensen nog wél gewoon aan het werk is waardoor ze het net nog drukker of moeilijker hebben dan voordien.

Het is nu gewoon zoeken, (bang) afwachten, door een rollercoaster aan emoties gaan, vallen en weer opstaan, experimenteren, sukkelen en aanpassen. Zoek uit hoe het voor jou haalbaar is én blijft. Mag het? Ja, dat mag!

De wereld draait door. This too shall pass. Maar nu nog niet. In afwachting daarvan: zorg voor jezelf, zorg voor mekaar, blijf in je kot, laat je kop niet zot maken, houd moed én sukkel.
Keep going!