RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

LE(E)F!

LE(E)F – mijn focuswoord voor 2021 (met dank aan Miet Leijssen voor de tip!).
Zoals je ziet, heb ik -gulzig als ik ben- in feite 2 woorden gekozen.

LEEF als reminder aan het feit dat het leven nu eenmaal geen algemene repetitie is. Dit is hét en daar moeten we het mee doen. Vandaar de keuze om er dan mijn best passende leven van te maken, elke dag opnieuw.

LEF in de betekenis van durven: de moed hebben om het leven te leiden dat voor mij klopt. En nee, dat gaat voor mij niet over parachute springen, bunjeejumpen, voor een zaal van 1000 mensen spreken, mijn zaak vergroten of whatever. Wel over leiderschap nemen over je eigen leven, elke dag opnieuw.

In 2021 wil ik nog meer net die (vaak) kleine dingen doen die mijn dag mooier kleuren. Lezen en nog eens lezen, filmpjes maken, wandelen, mooie gesprekken voeren, naar buiten kijken, eens een cake bakken, uitgebreid tafelen, briefjes schrijven, de zee zien, een lekker glas wijn drinken, opmerken dat er veel sterren staan, stilte inbouwen, muziek, geïnspireerd geraken en anderen inspireren.             

LE(E)F is voor mij voluit ja zeggen tegen net die dingen doen & zijn. En ook nee tegen andere dingen doen & zijn. Dingen die er voor zorgen dat je het leven lijdt in plaats van leidt. Dingen waarvan ‘men’ vaak denkt dat het wel normaal is, dat het toch zo hoort of zelfs zo moet. Maar, zoals jullie intussen weten, ik moet just niks ;-).

Hoe ziet een mooi leven er voor jou uit?
Waarmee vul jij jouw dagen dan liefst?

One life, your life, live it your way!