RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Stil verzet op blue monday

Vandaag is het weer Blue Monday, naar verluidt de meest depressieve dag van het jaar. Logisch want de feestdagen en daarmee ook het vakantiegevoel is gone-gone-gone. En de volgende vakantie lijkt nog zo verdomde ver weg. Dat ook nog. Die goede voornemens beginnen al moeilijker te gaan of zijn al compleet mislukt. En de dagen lijken zo kort en zo koud, donker en somber. Jakkes. En die corona-kak help natuurlijk ook niet. We zijn het allemaal zo f***ing beueueueueueueueueueueue.

Dus ja zeker, zaag daar gerust over en baal eens goed, verstop je onder dat fleece dekentje en dompel jezelf even onder in dat ellendig gevoel. Daar is niks mis mee. 

Alleen… maak het niet erger dan het al is! Want ja, JIJ hebt zelf de keuze: het nóg erger maken en er een extra schepje tristesse bijdoen OF een vorm van ‘stil verzet’ plegen. Kleine acties ondernemen die je dag toffer maken, ONDANKS dat het Blue Monday is. Extra vriendelijk zijn tegen je collega’s (ook al is het dan online), iemand een tof berichtje sturen, wat meer  aandacht geven aan een lekkere lunch of een pauze waar je van opkikkert, een lief briefje in de brooddoos van je kinderen stoppen, ’s avonds voor de open haard een boek lezen of wegsoezen in plaats van de strijk doen … . Voeg dus iets kleins toe aan je dag, iets waar jij blij van wordt!

Benieuwd of jij vandaag ook voor stil verzet kiest!