RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

SHUT DOWN – Stem af op vakantiemodus!

Ok, ik geef toe, het miezerige weer helpt ons niet echt om in vakantiemodus te komen. Onze hersenen krijgen niet bepaald het signaal dat de vakantie er aan komt. Reden te meer om zelf de juiste omstandigheden te creëren richting verlofperiode. Hoezo? Vakantie is slow-down-tijd, een periode om mentaal tot rust te komen en de batterijen weer op te laden. Blijven doorrazen, onze werkmails blijven lezen, onze hersenen continu blijven prikkelen door informatie, van alles blijven ‘moeten’ …  Het lijkt me duidelijk dat ik dit niet bedoel met ‘de juiste omstandigheden’!

Ah ja Sofie, dat is toch evident! Ah ja? We weten dat inderdaad heel goed, we knikken ‘ja’ en doen ‘neen’. Want we passen ons gedrag niet aan en gaan gewoon over tot de waan van de dag: mails, facebook, overal vanalles te doen, razen, hop van hier naar daar, dat ook nog snel tussendoor en … In plaats van ons tempo aan te passen, blijven we bezig in ons zo bekende rush-tempo. Want dat zijn we gewend en als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat we soms zelfs wat verslaafd zijn aan druk-druk-druk en aan al die prikkels…

Daarom: SHUT DOWN! Sluit alles af, letterlijk én figuurlijk. Neem tijd om stil te vallen, te herbronnen, weer energie op te doen, bewust te worden van wat jou écht oplaadt. Vakantie biedt je de gelegenheid daar bij stil te staan om daarna net weer vooruit te gaan! 

Dus: wat ga JIJ doen, of misschien beter, laten om af te stemmen op vakantiemodus?

Disconnect to reSet!
Een deugddoend verlof gewenst!