RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Berichten

Ik ben Sofie en heb wel eens last van het supervrouwsyndroom

Het is niet omdat het kan, dat het moet! Bepaal zelf wat jouw tijd en energie waard is.

Lees meer

Ik ben Sofie en ik heb een kak-dag

Iedereen herkent het wel, een kak-dag hebben. In dit filmpje deel ik 3 hartjes onder de riem met jou.

Lees meer

Ik ben Sofie en ik leef in het hier-nu-maals

Vaak zijn we bezig met vroeger of later en gaan we voorbij aan het moment hier en nu. Jammer! Leef jij het leven dat je hier en nu wil leven?

Lees meer

Ik ben Sofie en ik vind mijn leven geweldig

In dit filmpje van 4 minuten leg ik je uit waarom ik mijn leven geweldig vind.

Lees meer

Ik ben Sofie en ik geniet van de kleine dingen

Welke kleine dingen maken jouw leven mooier? In dit filmpje van minder dan 2 minuten daag ik jou uit om daar bij stil te staan. Want meer oog hebben voor de kleine dingen verhoogt de kwaliteit van jouw leven!

Lees meer

Ik ben Sofie en ik werk thuis

Maak van het thuiswerken geen OF-OF-verhaal, maar leg ieders noden, de verwachtingen én mogelijkheden op tafel. Maak samen afspraken die voor iedereen werken!

Lees meer

Ik ben Sofie en ik doe de corona-reSet

Wat heb jij de afgelopen periode ontdekt over jou zelf en wat jij belangrijk vindt in jouw leven? Wat neem je daarvan mee naar jouw leven NA corona? Kijk eens in de spiegel met behulp van de corona-reSet!

Lees meer

Ik ben Sofie en daag jullie uit tot een stoefchallenge

Geef mensen een compliment en ze krijgen vleugels. Klopt! Stoefen zorgt voor groei en voor een mooiere wereld. Daarom daag ik jou uit! Waar wacht je nog op om jezelf en de mensen rondom jou eens lekker te bestoefen?

Lees meer

Ik ben Sofie en ik haal mijn SOS-kit boven

In dit filmpje haal ik mijn SOS-kit boven en verklap ik 3 stappen om jouw spinsels en saboteurs aan te pakken!

Lees meer

Ben jij het ook zo beu?

Ik heb het gehad met die fucking corona. En ik ben niet alleen. Toch hebben we mekaar nodig om hier door te geraken!

Lees meer

Ik ben Sofie en ik het het écht gehad

Nieuw filmpje over die f***ing corona-shit. Met op het einde een warme oproep aan iedereen...

Lees meer

Ik ben Sofie en ik kies voor kleur in mijn leven

Kleur staat voor (goesting in) het leven, vitaliteit, fun en lef. Ik daag jullie uit om wat meer stipjes, streepjes en vlakken kleur aan te brengen!

Lees meer

Stil verzet op blue monday

Blue Monday, naar verluidt de meest depressieve dag van het jaar. Wat doe jij: het nóg erger maken en er een extra schepje tristesse bijdoen OF een vorm van ‘stil verzet’ plegen?

Lees meer

LE(E)F!

How we spend our days is, of course, how we spend our lives (Annie Dillard)

Lees meer

Ik ben Sofie en ik vergroot mijn cirkel van invloed

Op zoek naar een handige tool om het stuur van je eigen leven wat meer zelf in handen te nemen? Bekijk dan zeker dit filmpje!

Lees meer

Ik ben Sofie en ik stel mij regelmatig de wacht-eens-efkes-vraag 🙂

In deze video deel ik met jullie 3 wacht-eens-efkes-vragen die tot een mooiere wereld leiden. Ideaal voor deze kerstperiode!

Lees meer

Ik ben Sofie en ik ben besmettelijk

In dit filmpje van nog geen 5 minuten leg ik uit wat ik bedoel met 'besmettelijk zijn' en doe ik een oproep om extra besmettelijk te zijn.

Lees meer

Ik ben Sofie en ik doe de ABBA-move

Tussen stimulus en respons ligt de ruimte om te kiezen. De ABBA-move helpt je om deze ruimte inderdaad te benutten. In dit filmpje van 3 minuten ontdek je hoe

Lees meer

Mens, wat ben je mooi!

Ieder heeft zijn eigen verhaal, meningen, verwachtingen, hoop, angst en eigen-aardigheden. Dat ten volle accepteren én omarmen geeft een zalig gevoel!

Lees meer

Ik ben Sofie en ik let op mijn woorden

In dit filmpje daag ik je uit om op je woorden te letten en 2 toxische woorden uit je woordenschat te schrappen. Probeer het eens.

Lees meer

Ik ben Sofie en ik moet just niks ...

Moet jij ook vanalles en nog wat? Ah ja, écht? Klopt dat wel? In dit filmpje stel ik graag een aantal 'moetens' in vraag. Want IK MOET JUST NIKS!

Lees meer

Ik ben Sofie en ik draag een bril ...

Besef jij dat je (meer dan) een figuurlijke bril(len) op je neus hebt staan en dat je zelf voor een aantal filters kan kiezen die jouw leven positief beïnvloeden? Ik leg het je graag uit in dit filmpje...

Lees meer

WELKOM in jouw spiegelpaleis

Vooraleer je je in een volgende ‘moeten’ stort, kijk eens in de spiegel. Hoe? Z.O.: Zonder Oordeel! Wat zie je? Ontdek het met de corona-reSet.

Lees meer

Spiegeltje spiegeltje aan de wand ...

Vooraleer jij je in een volgende ‘moeten’ stort, is het eens zo fijn om eens rustig in de spiegel te kijken. Graag nodig ik je uit in jouw spiegelpaleis!

Lees meer

De wereld draait door

Je moet 1000-en-1 dingen precies. terwijl het nu een kwestie is van zoeken, (bang) afwachten, door een rollercoaster aan emoties gaan, vallen en weer opstaan, experimenteren, sukkelen en aanpassen.

Lees meer

Over schakelen en overschakelen

In crisistijden herkent men echte leiders. Tot welk type reken jij jezelf?

Lees meer

Stil verzet op Blue Monday

Blue Monday vandaag. Je hebt zelf de keuze: het nóg triestiger maken en er een extra schepje tristesse bijdoen OF een vorm van ‘stil verzet’ plegen. Kleine acties ondernemen die je dag toffer maken, ONDANKS dat het Blue Monday is.

Lees meer

Minder brol, meer lol in 2020!

Geen stress meer, verhoog je energie, nooit meer moe, kies voor geluk, maak dé juiste keuze … Om eerlijk te zijn, dáár word ik tegenwoordig zo moe van.

Lees meer

Black Friday of Silver Saturday of ...

Van Black Friday naar Silver Saterday, Silver Sunday, Silver Everyday!

Lees meer

Serieus of liever een hoek af?

Ik zal het maar meteen verklappen, ik ben fan van mensen én dingen ‘met een hoek af’ zoals we in de Kempen zeggen.

Lees meer

Saaie staycation? Nee! Sublieme vacation!

Morgen zit mijn vakantie er op. Dan komt de vraag ‘En, hoe was je vakantie?’ ‘Subliem!’ zal ik antwoorden. ‘Ah ja, op reis geweest?’ ‘Neen’. ‘Speciale dingen gedaan dan tijdens je staycation?’ ‘Neen. Of JA!’.

Lees meer

Stoef-challenge: doe jij mee?!

Waar wacht je op om jezelf en de mensen rondom jou lekker te bestoefen, elke dag opnieuw? Doe mee met de stoef-challenge en zorg zo mee voor een positief klimaat!

Lees meer

Sla eens een toertje over!

De wereld draait maar door - We worden allemaal zot - De enige weg die we zien loopt naar voor - En we maken ons kapot!

Lees meer

Move over Black Friday, here comes Silver Sunday!

Na Black Friday is het tijd voor Silver Sunday!

Lees meer

Staar je niet blind op het verliezen bij kiezen!

Kiezen is verliezen. Dit gezegde is aan vernieuwing toe: niet kiezen is verliezen!

Lees meer

Schrap het overbodige

“En toen heb ik besloten om al het overbodige weg te doen”. Die zin sprak Thierry Bordenave na zijn herseninfarct op 37-jarige leeftijd. Fantastisch idee lijkt me dat. Dus dat wil ik ook doen! Maar wat is dat dan, het overbodige?

Lees meer

Stank maskeren

Langdurig zieken opnieuw moeten inschakelen, boetes voor bedrijven met langdurig zieken, de uitkering van langdurig zieken die slechts deeltijds terug aan de slag gaan verminderen … . Zucht! Het kan ook anders!

Lees meer

Position switch

Achter ‘functies’ zitten MENSEN. En dat vergeet men blijkbaar nog al eens ...

Lees meer

Stil verzet op Blue Monday

JIJ hebt morgen zelf de keuze: het nóg triestiger maken en er een extra schepje tristesse bijdoen OF een vorm van ‘stil verzet’ plegen. Wat kies jij?

Lees meer

Met de S van Stilte

De voorbije 4 dagen dook ik de stilte in voor het traject ‘Stilte en leiderschap’. Een bizarre en tegelijk wonderlijke ervaring.

Lees meer

Spijt op je sterfbed?

Het grijpt me bij de keel tegenwoordig, het inzicht dat het leven geen algemene repetitie is voor ‘later’, als we groot zijn, als we gedaan hebben wat er allemaal ‘moet’ vooraleer het leven écht kan beginnen. Right in your face.

Lees meer

Sing (as loud as you can!)

Zingen als ontspanning: een mini-boost voor jouw veerkracht!

Lees meer

Strooi kwistig rond met RAKs!

Heu, RAKs? Random Acts of Kindness: iets dat je zomaar doet voor iemand. Een vriendelijke daad dus, om iemand blij te maken en van de wereld een fijnere plek te maken.

Lees meer

Shit, een B-attest of wat?!

Het is weer die tijd van het jaar: oudercontact, rapporten, proclamaties. Nog nooit een issue geweest in ons huis. Onze zonen zijn allebei altijd primussen geweest op school. Behalve dit jaar blijkbaar. Maandag een korte telefoon van de klastitularis, om alvast te verwittigen dat onze zoon een B-attest heeft. Say again?

Lees meer

Struggle = part of the game

Kan jij aanvaarden dat het leven struggle met zich meebrengt, met kleine en grote shit? En dat dan als vertrekpunt nemen?

Lees meer

Survival of the fittest

Darwin leerde het ons al aan in zijn evolutietheorie: de meest aangepaste (dier)soort heeft de grootste kans om zich voort te planten en dus om te overleven. Helaas zie ik vaak dat mensen zich zo hard aanpassen dat ze zichzelf ergens onderweg kwijt geraken ...

Lees meer

Slingers met een vleugje saaiheid

Ik wens je een 2017 met ruimte voor een beetje sukkelen en sputteren, beetje saaiheid, beetje slow-motion en stilstaan in het hier en nu. En ja, ook een beetje shit af en toe, want dat hoort er nu eenmaal bij. En dit alles aangevuld met wat spetters en sprankels. Want ja, die mogen er zeker en vast bij! Het moet alleen niet.

Lees meer

Schrap de zever

Het gaat niet om de grote kaders, de grote theorieën, de blabla. Het draait om menselijkheid, onderlinge relaties en gezond verstand. Dat is de essentie en al de rest is zever.

Lees meer

Over scheidsrechters, spelers, supporters en perfectionisme

Shit happens, of je dat nu wil of niet. Een camera-referee, om maar iets te noemen, gaat ons niet helpen om daar beter mee om te leren gaan. Integendeel zelfs, het versterkt de illusie van perfectionisme. Terwijl het net super belangrijk is voor onze veerkracht om tegenslagen en negatieve ervaringen een plek te geven.

Lees meer

STOP en geraak vooruit

Doe je voordeel met STOP-momenten. Dat doe je niet omdat je lui bent, geen wilskracht hebt of whatever, wel omdat je slim bent! Die momenten laten je immers toe om daarna weer met volle gas vooruit te kunnen.

Lees meer

SHUT DOWN – Stem af op vakantiemodus!

Hoe creëer jij de juiste omstandigheden om af te stemmen op vakantiemodus?

Lees meer

Saboteurs aan de kant en start to kick some ass!

Van zodra jouw gedachten veranderen in saboteurs, zet je ze best aan de kant!

Lees meer

Surprise surprise !!!

Ik was vast besloten om van het jaar waarin ik 40 werd, een topjaar te maken ...

Lees meer

ONT-MOET JEZELF

GEEF DEZE VALENTIJN EEN BOEKET AAN JEZELF! Stop met MOETEN en start met WILLEN ...

Lees meer

Maak van 2016 JOUW JAAR!

Laat je dit jaar de automatische piloot aan het roer van jouw leven zitten of druk jij je reSet-knop in?

Lees meer

En toen beet Eva in de appel ...

Wat een heisa rond een bericht van Eva Daelman op facebook Of het nu een echte burn-out is of niet, wil ik hier niet ter discussie stellen. Straffer: het doet er zelfs niet eens toe. Laat ons het eens over de kern van het probleem hebben!

Lees meer

Stop jij nog voor de start?

Aan de slag gaan, aan iets beginnen is een kunst op zich. Voor velen onder ons is het echter de start die ons al stopt. Hoezo? We willen zo veel mogelijk voorzien en op voorhand een antwoord hebben op alles wat zich eventueel zou kunnen aandienen.

Lees meer