RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Strooi kwistig rond met RAKs!

Strooi kwistig rond met RAKs!

Heu, RAKs? Random Acts of Kindness: iets dat je zomaar doet voor iemand. Een vriendelijke daad dus, om iemand blij te maken en van de wereld een fijnere plek te maken. Het gaat niet om grote of opvallende dingen. Denk aan een lief of grappig plakbriefje, een compliment, een cartoon ophangen, een sms sturen om iemand een fijne reis te wensen, een boeketje kopen, een goeiedag zeggen tegen diegene die je op straat tegenkomt …  . Dus niet bij tegen mensen die je kent, ook bij onbekenden. Mensen hoeven zelfs niet te weten dat jij de goede daad verrichtte; dat mag ‘geheim’ blijven. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!

Elise de Rijck (die je misschien wel kent van het Bucketlist Boek) schreef er in 2016 een boek over: Het RAK boek, met daarin 333 manieren om iets goeds of leuks te doen voor een ander. In Leuven bestaat er een random Acts of Kindness Club, opgestart door Veronique Joncas. Er bestaan  zelfs twee Amerikaans organisaties (www.randomactsofkindness.org en www.randomacts.org). Zij gaan nog wat stapjes verder. Misschien bestaan er nog veel meer initiatieven.

Allemaal de moeite om eens te bekijken. Maar jij kan natuurlijk gewoon starten met het rondstrooien van RAKs! Zoals Einstein al wist: “De belangrijkste beslissing die je kan nemen is of je in een vriendelijk of een vijandig universum wil leven”. Die keuze is aan ieder van ons, dus ook aan jou! Toch? Ik vind dat een heel mooi idee, dat we met het kwistig rondstrooien van RAKs een positief domino-effect kunnen creëren. Net zoals je een steentje gooit in het water en de cirkels daarrond steeds verder uitdeinen. Kleine daden, groots effect. Het kost geen tijd of geld, alleen aandacht. En het geeft instant energie. Dus gewoon doen, vanaf nu!