RESET MET DE S VAN SOFIE, SPIEGEL EN SPARRINGPARTNER VOOR MEER GOESTING IN LEVEN & WERK

Minder brol, meer lol in 2020!

Geen stress meer, verhoog je energie, nooit meer moe, kies voor geluk, maak dé juiste keuze …

Om eerlijk te zijn, dáár word ik tegenwoordig zo moe van. Al die boodschappen die het walhalla prediken. Uiteraard (meestal) goed bedoeld, daar niet van. En ja, ik ben absoluut ook vóór geluk en meer energie, uiteraard! En toch. Het wordt ook bijna een ‘verplicht’ nummertje. Alsof je niet meer goed bezig bent tegenwoordig als je niet aan jouw geluk aan het timmeren bent, als je niet dé 5 wegen naar succes volgt … .
Tegelijkertijd voelt het heel paradoxaal, want vandaag de dag wordt je ermee rond de oren geslagen dat je wel degelijk mag mislukken, sukkelen en je/het niet perfect moet zijn. En om eerlijk te zijn, ook dáár word ik moe van.

Misschien ligt het aan de laatste loodjes van het jaar, die wegen ook zwaar. Misschien ligt het aan de eindeloze reeks mogelijkheden die je voorgeschoteld krijgt of kansen die je moet pakken. Misschien ligt het aan de sociale media waardoor iemand anders’ leven - lang leve de vergelijking - véél toffer en geslaagder lijkt. Waarschijnlijk is het van alles een beetje.

Wat er ook van zij, ik wil in 2020 gewoon volop LEVEN, want uiteindelijk is dat hetgeen wat telt. En om ons daarbij te helpen, hebben mijn hubbie en ik een motto verzonnen: “Minder brol, meer lol” :-).
Let op: lol gaat niet alleen over de instant pleziertjes. Ook wel natuurlijk (fun for everyone :-)), maar tegelijk gaat het even goed over ‘lijden’ (frappant hé, hoe ‘lijden’ en ‘passie’ synoniemen zijn, maar dat is voer voor een andere blog ;-)).
Met andere woorden, soms gaat het ook over keuzes maken die lol op langere termijn opleveren.
Naast meer lol, ook minder brol! Ups en downs horen onlosmakelijk bij het leven, dus met ‘brol’ bedoel ik niet de ‘downs’. Wel gaat het er om dat we - vaker dan we denken - de keuze hebben om anders om te gaan met datgene wat niet bijdraagt aan ‘leven’ zoals dat voor ons zinvol is.

Biedt dit een garantie voor geluk, minder stress, meer energie en minder moe zijn? Nee, dat uiteraard niet. En toch, ik geloof wel dat het helpt. En dat is al heel wat, toch?

Dus doe jij mee met ons en kies jij in 2020 ook voor ‘Minder brol, meer lol’?